Resposta de “Mesa cívica” a les declaracions del senyor José Mª Rodríguez sobre la seva pretensió de suprimir el carril bici a les Avingudes de Palma si assumís la batlía.

Resposta de “Mesa cívica” a les declaracions del senyor José Mª Rodríguez sobre la seva pretensió de suprimir el carril bici a les Avingudes de Palma si assumís la batlía.

En relació a les recents declaracions del senyor José Mª Rodríguez en un periòdic local ,en les quals, a més de postular-se de manera unilateral com a candidat a l’alcaldia de la ciutat de Palma, manifestava la seva intenció d’eliminar el carril bici de les avingudes, la plataforma “Mesa cívica, mou-te per ciutat” desitja puntualitzar el següent.

El carril bici de les avingudes de Palma constitueix una infraestructura neuràlgica per a la xarxa de carrils bici de la ciutat, ja que suposa l’enllaç de quantes conflueixen i confluiran en el centre, des de la seva perifèria. Així, permet que el sector cada vegada més nombrós de la ciutadania que opta per aquest tan beneficiós mitjà de transport, pugui realitzar trajectes útils per a la seva vida quotidiana, com poden ser desplaçar-se al treball, als centres docents, de compres, per realitzar gestions, etc., i no, com anteriorment, tractar-se de trams inconnexos i sense justificació lògica.

Es pretén, doncs, incorporar la manera més sostenible d’entendre la mobilitat, la bicicleta -al costat del caminar-, a la quotidianitat, en un exercici de solidaritat amb el medi ambient, -dins de la indiscutible primacia que nostra plataforma atribueix als vianants a la ciutat-, i en benefici físic i psicològic de les pròpies persones que usen la bicicleta sovint.

El consistori actual ha dut a terme una valenta i molt meritòria aposta per la mobilitat sostenible, en el que ni tan sols pot considerar-se una visió de futur, ja que es tracta d’un present que es troba ja consolidat en un nombre creixent de ciutats, moltes d’elles del nostre entorn europeu. Ens congratulem que tal opció hagi estat coronada per l’èxit, que es manifesta davant qualsevol observador imparcial per l’increment manifest de ciclistes urbans que Palma està veient als seus carrers.

Així , quan apareixen declaracions com la del senyor Rodríguez, en les quals, lluny de proposar millorar la seguretat de l’esmentat carril i facilitar més el seu ús, advoca neta i planament per la seva supressió, ens sembla molt preocupant i lamentable que tals despropòsits puguin provenir d’algú que pretén arribar a ser el màxim representant d’aquesta ciutat.

Si tal concatenació d’hipòtesis tan poc desitjables per a aquesta plataforma tingués lloc, el senyor Rodríguez hauria de saber que no admetrem cap reculada en el que s’ha aconseguit fins ara per fer una ciutat més amable, i que el carril bici de les avingudes constitueix una conquesta irrenunciable, en defensa de la qual estaríem disposats a mobilitzar-nos, i també a posar de manifest davant instàncies ciclistes i turístiques nacionals i internacionals semblant despropòsit, que, de materialitzar-se i ser conegut, suposaria un innegable descrèdit per a la ciutat. Esperem que el seu partit disposi, en conseqüència, d’un candidat digne d’una ciutat que s’obre al segle XXI, i no que desitja romandre ancorada en el passat. En qualsevol cas, bé podria aprendre del senyor Zoido, candidat del PP a l’alcaldia de Sevilla, que, de furibund detractor dels carrils bici i les peatonalitzacions en aquesta ciutat -per cert, que la vila sevillana s’ha constituït en brevíssim termini en un referent internacional de ciclisme urbà-, ha passat a afirmar que -si governa- “farà més carrils bici, però millors” (sic). Val més tard que mai.


“Mesa cívica, mou-te per ciutat” https://mesacivica.wordpress.com/ , és membre de la plataforma ibèrica “Conbici”, i manté relacions amb diverses entitats federades a la European Ciclyst Federation.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Uncategorized

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s