LA PLATAFORMA CIUTADANA “MESA CÍVICA, MOU-TE PER CIUTAT”, S’INCORPORA A “ CONBICI”

L’assemblea estatal de “Conbici”, celebrada a Màlaga recentment, ha aprovat la incorporació de la plataforma ciutadana a aquest col·lectiu.

Conbici és una federació de més de cinquanta associacions defensores de la mobilitat sostenible (fonamentalment, la bicicleta, però també els desplaçaments per als vianants i el transport públic en la ciutat), agrupant a milers de membres, l’àmbit de les quals s’estén a Espanya i Portugal, i que suposa un referent a Europa, des de fa més de vint anys.

Així mateix, el secretariat permanent de “Conbici” ha expressat la seva satisfacció pels assoliments en matèria de mobilitat sostenible de l’actual consistori de Palma, que considera suposen una aposta decidida i valenta per un model de ciutat que s’està imposant a poc a poc en els països més avançats, al mateix temps que li exhorta que segueixi avançant en aquesta direcció.

Tal com va expressar Toño Peña, representant d’aquest secretariat, “les ciutats que no es dotin d’infraestructures ciclistes adequades quedaran despenjades d’aquelles capdavanteres que les incorporin al seu disseny urbà, perdent atractiu turístic i competitivitat, per no parlar de la pobra imatge en els valors cívics dels seus dirigents. Podria dir-se, en certa manera, que una ciutat que en l’inici d’aquesta dècada no conti amb una xarxa de carrils bici efectius i interconnectats, i promogui la mobilitat sostenible en tots els àmbits, serà equiparable a una ciutat que, en la dècada dels 70 manqués encara de depuració d’aigües residuals.

D’altre banda, l’assemblea de Conbici va atorgar el seu premi anual a la cantant Cristina Rosenwinge, pel seu continuat suport a la bicicleta com mitjà de transport.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Uncategorized

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s